Geweest
4 juni 2022 – 31 oktober 2022

Sarah van Sonsbeeck

Het werk 'Mistakes I've made and remade #4' (2017) van Sarah van Sonsbeeck is in bruikleen aan de tentoonstelling 'Sarah van Sonsbeeck - The State of Things'. Deze is te zien in Kunsthalle Emden (Duitsland) van 4 juni t/m 31 oktober 2022. 

'The State of Things' is de eerste solotentoonstelling van Sarah van Sonsbeeck. Het gebruik van goud, kenmerkend voor haar oeuvre, staat hierin centraal. Van een smeltende goudstaaf tot fijne gouden draden: de tentoonstelling toont de uiteenlopende wijze waarop Sonsbeeck het materiaal inzet en welke associaties dit oproept. Haar interpretaties doen de toeschouwer nadenken over de veranderende waarde en de betekenis van goud. 

Het kunstwerk 'Mistakes I've made and remade #4' is per toeval ontstaan: het bestaat uit twee andere werken van Van Sonsbeeck. Door een raam in haar studio dat zij open had laten staan, dwarrelden de gouden afvalresten van een ander werk op een nat doek dat op de grond lag. Zo onstond er toevallig een glinsterend sterrenstelsel. Met dit nieuwe werk verwijst Van Sonsbeeck naar de 'toevallige creatie' van het universum, een term bedacht door de schrijver Bill Bryson. 

Sarah van Sonsbeeck 22135 HR foto

Mistakes I've Made and Remade #4, Sarah van Sonsbeeck, 2017, faraday verf op grafietbasis, bladgoud "en geperforeerde mislukte gedachten", 120 x 80 x 4,5 cm