Actueel
5 juni 2021

Musea weer open!

Evelyn Taocheng Wang, Het bloemblaadje, dat tijdens het ochtendkrieken was gevallen, paktte ik op in de avondschemering, 2020. Foto: Gert Jan van Rooij

Afgelopen zaterdag 5 juni mocht de culturele sector weer haar deuren openen. Naar een tentoonstelling, theatervoorstelling of concert – het kan weer! Ook kan je weer musea bezoeken. De negende ABN AMRO Kunstprijs werd in 2020 toegekend aan Evelyn Taocheng Wang. Haar tentoonstelling in de Hermitage Amsterdam is nog te bezoeken tot en met 22 augustus. 

Evelyn Taocheng Wang is de negende winnaar van de ABN AMRO Kunstprijs. De prijs omvat onder andere een eigen expositie in de Hermitage. Wang maakte in het kader van de ABN AMRO Kunstprijs acht nieuwe schilderijen en een serie tekeningen en schilderingen op rijstpapier, waaronder een van ruim zeven meter lang. Centraal staan de gewoonten en gebruiken in de Nederlandse cultuur, door Wang onder meer gesymboliseerd door oliebollen. Ook is er aandacht voor de tweestrijd bij het aannemen van een nieuwe identiteit als immigrant.

Een filmpje over deze tentoonstelling en de tentoonstelling in Circl.ART is hier te zien.

Meer weten over Evelyn Taocheng Wang?