Actueel
9 mei 2022

Kom Kunstproeven op de Zuidas!

Tentoonstelling 'We just want to be closer' met werk van Neo Matloga & Singarum J. Moodley (11 mei t/m 30 september 2022).

Het internationale zakencentrum van Amsterdam staat minder bekend om zijn kunst, terwijl de internationale kunstcollecties van deze instellingen behoren tot de meest toonaangevende van Nederland. Voor het eerst op de Zuidas hebben verschillende kunstinitiatieven hun krachten gebundeld.

Speciaal voor deze kunstwandeling, organiseert ABN AMRO Art & Heritage samen met Het Bijbels Museum, AkzoNobel Art Foundation en VU ART SCIENCE gallery op zes opeenvolgende vrijdagen (20 en 27 mei, 3, 10, 17 en 24 juni) een gastvrij onthaal. Op deze locaties staan rondleiders of hosts klaar of liggen er tentoonstellingsboekjes om de exposities toe te lichten.

Kom langs bij de verschillende locaties en ontdek jong talent naast internationale topstukken in de ABN AMRO Kunstruimte; ervaar de spirituele kracht van de monumentale papieren sculpturen van Annita Smit in CIRCL; laat je verleiden door talloze portretten in de AkzoNobel Art Space; en verdiep je in de spannende kruisbestuiving tussen kunst en wetenschap in de VU ART SCIENCE gallery. Entree, tentoonstellingsboekjes en rondleidingen zijn gratis, reserveren is niet nodig. Op de meeste locaties is bovendien horeca aanwezig. Bekijk hier (PDF) de route!

ABN AMRO Kunstruimte: We just want to be closer en Power of Art
Adres: entreehal ABN AMRO hoofdkantoor, Gustav Mahlerlaan 10, Amsterdam
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 8:30-18:00

CIRCL Amsterdam: Tijd en Eeuwigheid. Po√ęzie in beeld en woord
Adres: Gustav Mahlerplein 1B, Amsterdam
Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 12.00 tot 18.00
https://bijbelsmuseum.nl/tijd-en-eeuwigheid-poezie-in-beeld-en-woord-2/

AkzoNobel Art Space: ALL EYES
Adres: AkzoNobel hoofdkantoor, Christiaan Neefestraat 2, Amsterdam
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 9:00-18:00
www.artfoundation.akzonobel.com

VU ART SCIENCE Gallery: Natural Technology, welcome to the Symbiocene.
Adres: Nieuwe Universiteitsgebouw, De Boelelaan 1111, 1081HV Amsterdam
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 12:00-18:00
www.artsciencegallery.nl