Actueel
15 februari 2023

Drie nieuwe thema-filmpjes Wall of History

Recent hebben we drie nieuwe thema-filmpjes toegevoegd aan onze Wall of History: Betalingsverkeer, Bankarchitectuur en de Bank als Sponsor. Deze zijn te zien in de hal van het hoofdkantoor van ABN AMRO aan de Amsterdamse Zuidas.

Aan de hand van uniek beeldmateriaal zie je de verschillende betalingsmogelijkeheden door de tijd heen: van antieke geldwissels tot de digitale ABN AMRO-app. Ook krijg je een prachtig historisch overzicht van de vaak monumentale gebouwen waarin de bank en haar voorgangers waren gehuisvest.

Het derde filmpjes laat op een levendige wijze zien welke organisaties, clubs of evenementen in de loop der jaren zijn gesponsord door de bank. Daar zitten ook minder bekende voorbeelden tussen. En uiteraard komt hierin ook het ABN AMRO Open voorbij, het tennistoernooi dat haar naam draagt en dit jaar de 50e editie viert. Je kunt dit filmpje hieronder bekijken.

 

 

 

 

Ben je deze week nog in Ahoy bij het ABN AMRO Open? Loop dan even langs The Wall of Tennis History in de Sports Plaza en kom meer te weten over deze unieke sponsorrelatie, een van de oudste van ons land.

 

Richard Krajicek, voormalig toptennisser en toernooidirecteur ABN AMRO Open, bij de Wall of Tennis History in het NOS acht uur-journaal, 14 februari 2022.