Actueel
6 oktober 2021

ABN AMRO Kunstruimte open!

Opening ABN AMRO Kunstruimte, Gustav Mahlerlaan 10, 2021. Foto: Hannie Verhoeven

Op donderdag 6 oktober is de nieuwe ABN AMRO Kunstruimte in de entreehal van het hoofdkantoor van ABN AMRO geopend. De opening vond plaats aan de hand van twee tijdslots. De sprekers die de Kunstruimte openden waren Robert Swaak (CEO ABN AMRO) en Laetitia Griffith (lid van de Raad van Commissarissen ABN AMRO). Tevens opent op 6 oktober de Wall of History, waarin een blik wordt gegund op de ABN AMRO Historische Collectie.

"Ik ben blij dat we onze kunstwerken, iets wat zo belangrijk is en zo’n essentieel onderdeel van de bank, nu ook openstellen voor onze buren en andere moderne kunstliefhebbers. Tijdens de opening sprak ik met de elf vrouwelijke collega’s die in dit gebouw gefotografeerd werden door Dana Lixenberg. Hun portretten zijn onderdeel van de tentoonstelling en worden getoond naast elf werken uit onze collectie die deze collega’s afzonderlijk uitkozen. Dat levert prachtige verhalen op over wat hun raakt, over waarden, diversiteit en inclusie" aldus Robert Swaak. Na de opening was er een mogelijkheid om de tentoonstellingen te bezichtigen. De opening was een feestelijke gelegenheid.

Collage opening

ABN AMRO Kunstruimte
In de ABN AMRO Kunstruimte willen wij onze collectie in wisselende presentaties delen met een breed publiek, een platform bieden aan nieuwe ontwikkelingen in de kunst en op de Zuidas een podium geven aan kunstenaars, door middel van tentoonstellingen van jong en aankomend talent, onder meer als onderdeel van de ABN AMRO Kunstprijs.

Op 6 oktober openen wij in de nieuwe kunstruimte twee tentoonstellingen, Power of Art, met nieuwe aanwinsten uit de collectie, én Eleven Women, and More…, een thematische groepstentoonstelling waarin het beeld van de vrouw centraal staat. Deze is samengesteld met en door een groep bijzondere vrouwen bij ABN AMRO. Ben je benieuwd naar deze tentoonstellingen? Bekijk hier de digitale exposities!


De ABN AMRO Kunstruimte is vormgegeven door Tom Postma Design.