Digitale exposities

Eleven Women, and More...

Eleven Women, and More... ABN AMRO Kunstruimte (2021). Foto: Gert-Jan van Rooij

In de tentoonstelling Eleven Women, and More… staat het beeld van de vrouw centraal. De kunstwerken in de tentoonstelling zijn gekozen door elf vrouwen bij ABN AMRO. Ze vormen als groep een afspiegeling van de diversiteit van vrouwen die bij de bank werkzaam zijn.

De selectie maakt niet alleen duidelijk dat het beeld van de vrouw voortdurend verandert; ze toont ook aan dat er van dé vrouw geen sprake is. De één zag in een werk van Yael Davids haar eigen loopbaan verbeeld, de ander herkende in een foto van Erwin Olaf de wens volledig zichzelf te kunnen zijn. Een foto van Céline van Balen riep de misverstanden op die een migratieachtergrond met zich mee kan brengen, terwijl een litho van Marlene Dumas herinnerde aan het stereotiepe vrouwbeeld.

Deze uiteenlopende persoonlijke interpretaties en associaties leidden tot elf krachtige verhalen over belonging, otherness en diversiteit, die gepubliceerd zijn in een tentoonstellingsboekje. Fotograaf Dana Lixenberg, van wie ook werk werd geselecteerd voor de tentoonstelling, kreeg de opdracht de groep vrouwen te portretteren. Bekijk hier de de handout in NL en bekijk hier de handout in ENG.

Met werk van: Céline van Balen, Koos Breukel, Yael Davids, Marlene Dumas, Kiki Lamers, Dana Lixenberg, Erwin Olaf, Martine Stig & Vivianne Sassen.

Eleven Women, and More...

Marlene Dumas
Céline van Balen
Marlene Dumas
Marlene Dumas
Kiki Lamers
Céline van Balen
Kiki Lamers
Koos Breukel
Dana Lixenberg
Yael Davids
Yael Davids
Erwin Olaf
Martine StigViviane Sassen

Bekijk alles van deze expositie in:

De kunst collectie