Te zien in ABN AMRO Kunstruimte

'Deciphering the Artist's Mind'

opbouw Deciphering the Artist's Mind, ABN AMRO Kunstruimte, 2022.

Kunst en cultuur vormen een afspiegeling van onze samenleving. Daarom begon de bank ruim veertig jaar geleden met het aanleggen van een collectie hedendaagse kunst die inmiddels behoort tot de grootste bedrijfscollecties van Nederland. De collectie geeft een mooi overzicht van de naoorlogse kunst in Nederland.

In de nieuwe ABN AMRO Kunstruimte willen wij onze collectie in wisselende presentaties delen met een breed publiek, een platform bieden aan nieuwe ontwikkelingen in de kunst en op de Zuidas een podium geven aan kunstenaars, door middel van tentoonstellingen van jong en aankomend talent, onder meer als onderdeel van de ABN AMRO Kunstprijs

Momenteel wordt de nieuwe collectiepresentatie Deciphering the Artist's Mind geïnstalleerd in de Kunstruimte. De tentoonstelling zal vanaf 16 december 2022 te zien zijn. 

In Deciphering the Artist’s Mind worden recente aanwinsten van jong en aankomend talent getoond in samenhang met enkele oudere werken uit de ABN AMRO Kunstcollectie. De titel – naar een werk van Berend Strik – staat symbool voor het verlangen door te dringen tot de geest van een kunstenaar, zijn ideeën te ontcijferen in de hoop daarmee zijn werk te verklaren. Maar al zou je de kunstenaarsgeest kunnen kraken, de kloof tussen idee en beeld is niet te dichten.Deciphering the Artist’s Mind refereert hier dan ook niet alleen aan de begoocheling van de kijker, maar ook aan de kunstenaar zelf, aan de verbeelding, het perspectief van de kunstenaar en aan de verschillende posities van kunstenaars in deze tijd. 

Met werk van: Kenneth Aidoo, René Daniëls, Charlotte Dumas, Meschac Gaba, Daan van Golden, Ni Haifeng, Claudy Jongstra, Minne Kersten, Krijn de Koning, Rezi van Lankveld, Erik van Lieshout, Dana Lixenberg, Ana Navas, Lisa Oppenheim, Wouter Paijmans, Antonis Pittas, Rory Pilgrim, Magali Reus, Maria Roosen, Machteld Rullens, Fernando Sánchez Castillo, Lara Schnitger, Jan Schoonhoven, Sarah van Sonsbeeck, Berend Strik, Evelyn Taocheng Wang, Iriée Zamblé en Edwin Zwakman.

 

Ben je geïnteresseerd in een groepsrondleiding? Stuur dan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. je verzoek. 

De ABN AMRO Kunstruimte is vormgegeven door Tom Postma Design.