De geschiedenis van een onderneming kan een bron van inspiratie zijn, van trots of verwondering, voor zowel het personeel als haar klanten en relaties. Elk bedrijf heeft zijn eigen geschiedenis en daardoor zijn eigen unieke erfgoed. ABN AMRO heeft ervoor gekozen deze onder te brengen in een speciale stichting, samen met de collectie hedendaagse kunst. Om deze te bewaren voor, en te tonen aan latere generaties, toekomstige medewerkers, klanten en publiek.

De historische collectie van ABN AMRO bestaat uit een aantal rubrieken: atlassen en kaarten, beeldhouwwerken, boeken, foto’s en video’s, gebouwen, machines en apparaten, schilderijen en gravures, stijlmeubilair en waardepapieren. Uit elke rubriek zijn een of meerdere onderwerpen gekozen vanwege hun bijzondere karakter - mooi of apart - om het bijbehorende verhaal of een combinatie hiervan. Zij laten daarmee de verscheidenheid van de geschiedenis en de collectie van de bank zien.

Wil je meer weten over de geschiedenis van ABN AMRO? Op de site van de bank staat het historische verhaal van ABN AMRO en haar belangrijkste voorgangers te lezen.

Er is in de loop der jaren ook een groot aantal publicaties verschenen over de geschiedenis van de bank. Je vindt een hier overzicht van.


Hoogtepunten in de historische collectie