Algemeen

De Stichting

De verzameling kunst en historische objecten van ABN AMRO in stand houden, beheren en uitbreiden: dat is de doelstelling van de Stichting Art & Heritage ABN AMRO

De stichting ziet de collectie als een onderdeel van ons nationale erfgoed en maakt haar zo veel mogelijk toegankelijk voor een breed publiek. Bijvoorbeeld door kunstwerken en historische voorwerpen in gebouwen van de bank te exposeren en materiaal beschikbaar te stellen voor onderzoek. Ook worden objecten in bruikleen aan toonaangevende musea en andere instellingen gegeven.

Organisatie

De Stichting Art & Heritage ABN AMRO (ANBI status, RSIN-nummer 8223.03.188) is gevestigd in Amsterdam. Zes specialisten van de afdeling Art & Heritage van de bank voeren de activiteiten uit. Zij zijn in dienst van ABN AMRO. Vrijwilligers werken onder regie van de afdeling aan de historische collectie.

Financieel

De stichting heeft sinds eind 2011 de volledige eigendom van alle (deel)collecties kunst, historische collecties en historische archieven van ABN AMRO. De leden van het stichtingsbestuur en de Raad van Advies krijgen geen vergoeding.

De stichting en ABN AMRO hebben afgesproken dat de bank alle kosten van de inzet en het behoud van de collecties op zich neemt. De stichting betaalt de kosten van aankopen en incidentele posten. Daartegenover staan de baten in de vorm van verkoopopbrengsten en rente. Deze staan in het onderstaande jaarverslag van de stichting van 2019.

Jaarverslag 2020

 jaarverslag site 3 def

Download jaarverslag (PDF)

 

Oudere jaarverslagen

Thumbnail Jaarverslag 2019 ABNAMRO KHB         Omslag jaarverslag KHB 2018         Omslag jaarverslag KHB 2017          Omslag jaarverslag KHB 2016           Omslag jaarverslag KHB 2015          

Jaarverslag 2019          Jaarverslag 2018          Jaarverslag 2017          Jaarverslag 2016          Jaarverslag 2015

 

Contact

Wilt u meer weten over de kunst- of historische collectie of de activiteiten van Stichting Art & Heritage ABN AMRO? Neem dan per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. contact op.


Postadres
:
Eleanor Rooseveltlaan 1
1183 CC Amstelveen
PAC: AM0090