Algemeen

De Stichting

“Inspire & Connect.” Zo luidt de nieuwe missie voor de Stichting Art & Heritage ABN AMRO. Het idee hierachter is, om de collectie meer te ontsluiten en zichtbaar te maken.

ABN AMRO wil de kunst- en historische collectie toegankelijk maken voor een groot publiek. De kunstcollectie vormt de afspiegeling van hedendaagse kunstontwikkelingen en de historische collectie geeft een geschakeerd overzicht van het verleden van ABN AMRO en haar rechtsvoorgangers. Kunst en historie bestaan uit verhalen en deze verhalen komen pas écht tot leven, als wij deze vertellen.

Missie

Op basis van de vernieuwde missie zet Art & Heritage stappen. ABN AMRO neemt een maatschappelijke verantwoordelijkheid door met haar collectie een bijdrage te leveren aan de Nederlandse cultuur en het behouden van de kunst voor volgende generaties. Aansluitend op de purpose en strategie van de bank draagt de collectie bij aan thema’s als diversity & inclusion, duurzaamheid en circulariteit. 

De collectie wordt nu breed ingezet bij kantoorinrichtingen en exposities in centrale ruimten. Daarnaast zijn er activiteiten gericht aan externen zoals de Kunstprijs, ABN AMRO Kunstruimtebruiklenen uit de kunstcollectie en bruiklenen uit de historische collectie bij musea. Door de nieuwe missie is er meer aandacht voor communicatie rondom al deze evenementen, met als doel de zichtbaarheid en vindbaarheid van de collectie en afdeling te vergroten.

Organisatie

De Stichting Art & Heritage ABN AMRO (ANBI status, RSIN-nummer 8223.03.188) is gevestigd in Amsterdam. Zes specialisten van de afdeling Art & Heritage van de bank voeren de activiteiten uit. Zij zijn in dienst van ABN AMRO. Vrijwilligers werken onder regie van de afdeling aan de historische collectie.

Financieel

De stichting heeft sinds eind 2011 de volledige eigendom van alle (deel)collecties kunst, historische collecties en historische archieven van ABN AMRO. De leden van het stichtingsbestuur en de Raad van Advies krijgen geen vergoeding.

De stichting en ABN AMRO hebben afgesproken dat de bank alle kosten van de inzet en het behoud van de collecties op zich neemt. De stichting betaalt de kosten van aankopen en incidentele posten. Daartegenover staan de baten in de vorm van verkoopopbrengsten en rente. Deze staan in het onderstaande jaarverslag van de stichting van 2021.

De stichting heeft de ANBI status. Sinds 1 januari 2021 heeft de Belastingdienst de grote ANBI’s verplicht gesteld bepaalde gegevens te publiceren. Deze gegevens vindt u hier.

 

Jaarverslag 2021

 Omslag 2021

Download jaarverslag (PDF)

 

Oudere jaarverslagen 

jaarverslag site 3 def

         Thumbnail Jaarverslag 2019 ABNAMRO KHB         Omslag jaarverslag KHB 2018         Omslag jaarverslag KHB 2017          Omslag jaarverslag KHB 2016           Omslag jaarverslag KHB 2015          

Jaarverslag 2020         Jaarverslag 2019          Jaarverslag 2018         Jaarverslag 2017          Jaarverslag 2016            Jaarverslag 2015

 

Contact

Wilt u meer weten over de kunst- of historische collectie of de activiteiten van Stichting Art & Heritage ABN AMRO? Neem dan per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. contact op.


Postadres
:
Eleanor Rooseveltlaan 1
1183 CC Amstelveen
PAC: AM0090